Термомодернізація овочесховищ фруктосховищ, холодильних, морозильних камер, камер шокової заморозки, ізотермічних контейнерів для транспортування охолодженої та замороженої продукції дуже важливий етап для економії ресурсів зацікавлених підприємців, як на стадії будівництва нових потужностей, так і на стадії модернізації холодильних площ, в підприємствах аграрної, переробної чи харчової промисловості.
Кількість і якість теплоізоляції прямо впливає на терміни та вартість зберігання овочів, ягід, фруктів, мясних, молочних та кондитерських виробів чи напівфабрикатів. Правильна та якісно зроблена теплоізоляція не тільки береже електроенергію, яку може надмірно споживати холодильне чи морозильне обладнання подовжуючи його ресурс, але й може зберегти готову продукцію від псування та знищення.
В умовах збільшення попиту на продукти, що відправляються на експорт, та обмеженістю кредитів та інвестицій, не кожне підприємство може одразу інвестувати у будівництво сучасних холодильних потужностей досить великі кошти, тому часто виникають запитання, - як побудувати чи термомодернізувати наявні холодильні камери, як розрахувати потужність холодильного обладнання, як розрахувати товщину та щільність теплоізоляційного шару.