Зверніть увагу!

Наша компанія є ексклюзивним представником провідного європейського виробника компонентів для виготовлення Пінополіуретану: компанії Purinova (Польща), що забезпечує широкий асортимент напилюваних та заливних систем, постійну наявність сировини ППУ на складі та мінімальні ціни, через відсутність імпортерів-посередників.

Всі системи пінополіуретану відповідають європейським нормам екологічності, якості та безпеки, про що свідчать численні сертифікати видані провідними інституціями ЄС та України. Якість Purinova незмінна завдяки застосуванню багаторівневого контролю якості на виробництві та перед постачанням компонентів споживачам. Purinova постачає свою продукцію по всій Європі, в США та країни Азії та Україну. Детальніше про компанію можна дізнатися на сайті:

Детальніше

Як вибрати спосіб гідроізоляції фундаменту?
Гідроізоляція підземних споруд - завдання, що вимагає серйозного підходу. Поверхні, які схильні до частого контакту з водою, наприклад, стіни фундаменту, підвалу, каналу, залізобетонних резервуарів тощо, необхідна гідроізоляція, здатна зберігати свої властивості тривалий термін.

Рідка напилювана гідроізоляція відрізняється від усіх інших видів ізоляції деякими особливими властивостями. Наприклад, епоксидне, акрилове або поліуретанове покриття, довговічне, не дороге при нанесенні необхідне спеціальне професійне устаткування високого тиску, що гарантує якісну гідроізоляцію. Напилювана гідроізоляція забезпечить відсутність стиків, щілин, тріщин тому що вона еластична і безшовна Рулонні матеріали в якості гідроізоляції важко використовувати в тісних приміщеннях, на стінах з безліччю переходів, в підвальних приміщеннях. А рідка гідроізоляція методом напилення зручна в більшості випадків використання. Дана технологія використовується в будівництві промисловості вже близько 50 років. Щороку матеріали та обладнання для напилення рідкої ізоляції удосконалюються.

 

Рідка гідроізоляція наноситься методом розпилення гідроізоляційних матеріалів одразу на потрібні поверхні будь-якої форми і матеріалу, що дозволяє виконувати найскладніші завдання швидко якісно і з гарантією . Вона здатна усунути проблеми, що з'являються при застосуванні звичайних мембранних систем, що не витримують вітрових, снігових пішохідних навантажень. Рідка гідроізоляція являє собою затверділе напилюване покриття, що утворить максимальне з’єднання з бетонною бітумною чи іншою поверхнею, та немає швів. Така ізоляція не створює забруднення навколишнього середовища, яке може бути через використання інших гідроізоляційних покриттів. Ще однією перевагою рідкої гідроізоляції є значна економія часу, оскільки наноситься матеріал швидко.

Покриття, що створюється при використанні такого гідроізоляційного матеріалу, виходить гнучким і еластичним. З його допомогою можна зв'язати і захистити безліч дрібних тріщин і отворів на оброблювальній поверхні. Готова мембрана водо-і паронепроникна, а також дуже міцна. Така гідроізоляція не піддається впливу ультрафіолетових променів, озону і кислотного дощу. Матеріал рідкої ізоляції має водну основу, в ньому немає легкозаймистих складових, тому ізоляція цього виду не представляє небезпеки для екології та здоров'я людей. Рідка ізоляція не змінює свої властивості при температурі від -55 С до +95 С, що є досить широким діапазоном. Також на неї не впливає більшість газів. Щоб нанести на поверхню рідку гідроізоляцію, не потрібна особлива підготовка оброблюваної поверхні.


Взагалі існує кілька способів проведення гідроізоляційних робіт.

Ін'єкційна гідроізоляція - це матеріали на мінеральній, поліуретановій, епоксидній та інших засадах. За допомогою тиску, через спеціально підготовлені отвори, матеріал проникає в структуру бетонної, цегляної або іншої стіни, застигаючи в порах і капілярах, тріщинах і створює горизонтальне відсічення, не даючи волозі підніматися вище. Такий спосіб гідроізоляції застосовується в основному, коли неможливо звільнити фундамент від ґрунту і провести напилювану гідроізоляцію. Цей спосіб дорого коштує і вимагає наявності не тільки спеціалізованого обладнання, а й навичок виконавців робіт.

Проникаюча гідроізоляція - Проникаючі матеріали виготовляються з цементу з добавками хімічно активних речовин і спеціально подрібненого піску. Застосовується в основному для внутрішньої гідроізоляції фундаментів і підвалів, а також при ремонті бетонних споруд. У процесі експлуатації, при контакті з водою, хімічна реакція триває, і процес герметизації триває - відбувається самозалічування бетону. Виходить подвійний гідроізоляційний ефект: гідроізоляція зовнішнього шару і кристалізація порів всередині бетону. Цей матеріал можна використовувати і при реконструкції, і при новому будівництві, якщо доступ до зовнішніх поверхонь обмежений, і єдиний спосіб влаштування гідроізоляції - це роботи зсередини приміщення. Цей спосіб більше підходить для свіжого бетону. При ремонті старого бетону, необхідно механічним способом очистити поверхню від штукатурки і знежирити, щоб відкрити доступ до капілярної системи поверхні. Так само не герметизує тріщини і порожнечі в тілі бетону.


Обмазувальна гідроізоляція - це одношарове або багатошарове покриття товщиною від міліметра до декількох сантиметрів. Застосовується обмащувальна гідроізоляція для зовнішньої захисту будинку від ґрунтових вод, і внутрішнього захисту від капілярної вологи. До обмазувальної гідроізоляції відносяться матеріали на цементній основі, але найбільш популярні матеріали на основі бітумів. Гідроізоляція з використанням бітумних і бітумно-полімерних мастик, відноситься до обмазувальної гідроізоляції.
У результаті обробки бетонної або металевої поверхні подібним чином, утворюється плівка, що дозволяє ефективно затримувати вологу, не допускаючи руйнування основного матеріалу. Переваги даного типу гідроізоляції фундаментів – це високий ступінь захисту всієї поверхні бетонної плити або металевої палі, що вимагає спеціальної підготовки робітників, які проводять роботи. Це найдоступніший метод гідроізоляції, як за ціною, так і по простоті пристрою обмазувальної гідроізоляції.
 
Вибір мастики на основі бітумних матеріалів.
Вибір бітумного матеріалу для проведення обмазувальної гідроізоляції залежить від багатьох факторів:
1. Температура навколишнього середовища при проведенні робіт
2. На внутрішніх або зовнішніх поверхнях проводитиметься гідроізоляція
3. Яка площа оброблюваної поверхні і терміни проведення робіт
4. Плановані навантаження на готове гідроізоляційне покриття в процесі експлуатації
5. Бюджет на гідроізоляційні роботи

Відповіді на ці прості запитання допоможуть зробити правильний вибір матеріалу. І дадуть можливість заощадити без шкоди якості обмазувальної гідроізоляції фундаменту.

Використання гарячих бітумів, мастика, найчастіше характеризується низькою ціною за квадратний метр. Це найдавніший спосіб проведення гідроізоляції, з часом змінилося лише кількість добавок, що роблять матеріал більш еластичним і проникаючим. Мінусом при виборі подібного типу матеріалу є необхідність присутності на будівельному майданчику додаткового нагрівального обладнання для переведення мастики в рідку консистенцію і більш чітких дотримань правил техніки безпеки для уникнення опіків і травм. Працювати з таким матеріалом можна при негативних температурах.
Щоб уникнути подібних складнощів, можна вибрати мастики на органічних розчинниках. Це найпоширеніший метод проведення бітумної обмазувальної гідроізоляції. Для проведення робіт достатньо звичайної кисті або шпателя, виробнику робіт не потрібно ніяких додаткових навичок. Залежно від виду виконуваних робіт можна вибрати звичайну бітумну мастику на розчиннику або бітумну мастику з додаванням полімерів. Полімери покращують властивості матеріалу, а саме, збільшують еластичність, підвищується показник міцності зчеплення з основою, і збільшують температурний діапазон застосування матеріалу. Іншими словами, додавання полімеру в бітумну мастику дає можливість застосування матеріалу на покрівлі, але підвищує вартість самого матеріалу. Тому для проведення більшості простих робіт з улаштування обмазувальної гідроізоляції фундаментів цілком достатньо звичайної бітумної мастики. Ці мастики так само можуть застосовуватися при негативних температурах.
У випадку, якщо вам необхідно провести роботи у внутрішніх частинах будови (фундаменти з боку підвалів, де немає достатнього доступу повітря, інші внутрішні приміщення) - проведення робіт за допомогою мастик на розчинниках можуть стати небезпечними для того, хто проводить дані роботи. Для цього існують бітумні мастики на водній основі (емульсії). Даний тип матеріалів за характеристиками нічим не відрізняються від мастик на основі розчинників, однак за рахунок водної основи, не містить розчинників, має нейтральний запах і ідеально підходить для роботи всередині приміщень. Така мастика має менший час висихання, але зменшує температурний діапазон застосування до нижньої планки не менше +5 С.
У випадку, коли необхідно провести роботи на великих площах за короткий проміжок часу - на допомогу прийдуть бітумно-латексні емульсії для механізованого застосування (рідка гума). При різній продуктивності праці, площа оброблюваної поверхні може становити 1000 м2 за 8 годин.
 

Гідроізоляція та її призначення

З гідроізоляцією людина знайома вже не одне тисячоліття. Ще древні греки усвідомили необхідність захисту будівель від атмосферних опадів, підвищеної вологості і ґрунтових вод. У наш час волога і раніше залишається одним з головних ворогів будівництва. Так, на фундамент і підвал будівлі свій негативний вплив надають ґрунтові води, стіни і дах страждають від зміни температур і атмосферних опадів, що спостерігаються круглий рік. Але людина навчилася ефективно захищатися від водної стихії завдяки сучасним гідроізоляційним матеріалам.
Слід зазначити, що сучасна гідроізоляція має безліч підходів і рішень, а, як результат, величезна різноманітність різних матеріалів. Їх можна класифікувати за способом нанесення, за фізичними властивостями, за сферою застосування, а також за переважаючими компонентам.
Виникає питання: як же серед цього різноманіття гідроізолюючих матеріалів вибрати кращий? На жаль, тут важко беззастережно віддати перше місце тому чи іншому виду, так як кожен з них має свої переваги, недоліки і особливості. Система гідроізоляції не може бути універсальною і підходити до кожного об'єкту, вона підбирається індивідуально, залежно від багатьох факторів. Насамперед необхідно конкретно визначити технічну задачу, проконсультуватися з фахівцями, а вже потім зайнятися вибором матеріалу.
Нижче представлені самі основні види гідроізоляційних матеріалів, якщо класифікувати їх за фізичними властивостями:

Рулони

Цей матеріал - минуле гідроізоляції. Він є дешевим, але при цьому відрізняється недовговічністю і низькою ефективністю. Сьогодні рулони можуть застосовуватися лише на будівельних об'єктах з обмеженим бюджетом. Робота з влаштування такої гідроізоляції досить трудомістка.

Мастики

Цей матеріал відмінно підходить для роботи зі швами і тріщинами. Він являє собою пластичний розчин, в основі якого органічна речовина. Мастики відносяться до рідкої гідроізоляції. Найбільш частіше застосовуються на покрівлі будівель, фундаментів, штучних водойм. Деякі сучасні марки мають у своєму складі полімери, що забезпечують чудову пластичність і стійкість до навантажень.
Прикладом мастики, виготовленої на основі полімерних матеріалів, може служити Гипердесмо. Вона може використовуватися як для захисту покрівель, так і для гідроізоляції бетонних конструкцій і фундаментів. Основними перевагами даного будматеріалу є: універсальність, демократична ціна, відсутність необхідності змішувати склад з рідиною, можливість утворення мастикою безшовної мембрани, відмінна зчеплення, високий ступінь еластичності, стійкість до озонового окислення і дії прямих сонячних променів. Крім цього, вона є нетоксичною та чудово протистоїть стиранню. Цей матеріал знаходиться поза конкуренцією по поєднанню ціна-якість.

Порошки

Перш ніж приступити до роботи, сухі суміші необхідно підготувати до використання - розвести з водою. До їх плюсів слід віднести швидке застигання. У результаті використання порошків утворюється міцний нееластичний шар, який добре підходить для забивання дір великого розміру і тріщин. Ось тільки для поверхонь, на які припадають великі навантаження, такий матеріал категорично протипоказаний.

Гідрофобізуючі рідини

Подібні рідини легко використовувати, адже вони не вимагають попереднього розчинення у воді. Крім того, вони легко наносяться, що особливо важливо при роботі з вертикальними поверхнями. Гідрофобізуючі рідини утворюють на стіні рівний шар з плівки, яка відмінно відштовхує вологу. Мінусом є недовговічність цього матеріалу, так як активні речовини мають властивість вимиватися.

Плівки

Плівки виробляються на основі органічного пластику та поліетилену. Вони мають досить багато переваг перед іншими гідроізоляційними матеріалами: еластичність, стійкість до фізичних впливів, довговічність. Рекомендується використовувати плівки на горизонтальних поверхнях (стать, покрівля). Дуже часто вони вдало поєднуються з іншими видами гідроізоляційних матеріалів.
Окремою групою слід виділити також гідроізоляційні матеріали на основі полімочевини. Їх нанесення проводиться шляхом розпилення. На будь-якій поверхні полімочевина створює міцне і надійне покриття, яке не має швів і стиків.
Переваг у цього матеріалу дуже багато: він відмінно справляється з деформаційними навантаженнями, має високу водостійкість і еластичність, не має усадки. Полімочевина може використовувати в самих несприятливих кліматичних умовах, що теж є безперечним плюсом.
Часто для досягнення максимального ефекту різні види гідроізоляційних матеріалів комбінуються один з одним.




Калькулятор ППУ

Замовте безкоштовні зразки наших матеріалів

Якщо у Вас ще залишилися сумніви чи питання - замовте БЕЗКОШТОВНО зразки наших матеріалів ППУ з достаавкою Укрпоштою на вашу адресу