Зверніть увагу!

Наша компанія є ексклюзивним представником провідного європейського виробника компонентів для виготовлення Пінополіуретану: компанії Purinova (Польща), що забезпечує широкий асортимент напилюваних та заливних систем, постійну наявність сировини ППУ на складі та мінімальні ціни, через відсутність імпортерів-посередників.

Всі системи пінополіуретану відповідають європейським нормам екологічності, якості та безпеки, про що свідчать численні сертифікати видані провідними інституціями ЄС та України. Якість Purinova незмінна завдяки застосуванню багаторівневого контролю якості на виробництві та перед постачанням компонентів споживачам. Purinova постачає свою продукцію по всій Європі, в США та країни Азії та Україну. Детальніше про компанію можна дізнатися на сайті:

Детальніше

«Рідка гума» - назва умовна, розрахована на масового споживача. Звичайно, утворена в результаті застигання рідкої мастики мембрана, за своїм зовнішнім виглядом на гуму схожа - чорна, еластична, водонепроникна, здатна до розтягування. Але в іншому, крім зовнішнього вигляду, це покрівельне покриття з гумою

нічого спільного не має (виготовляється на основі бітуму, каучук не містить).

Покрівельні мастики бувають одно-і багатокомпонентними. Однокомпонентні мастики вже містять усі необхідні елементи в потрібній пропорції, а багатокомпонентні складаються, принаймні, з двох елементів - базисного і каталізатора затвердіння.
«Рідка гума» являє собою двокомпонентну мастику холодного нанесення і миттєвого затвердіння на основі полімерно-бітумної водної емульсії. Це єдина мастика на водній основі, що не має в своєму складі розчинників і не виділяє шкідливих летючих органічних сполук.

«Рідка гума»: фізичні властивості матеріалу


«Рідка гума» наноситься механізованим способом методом розпилення і утворює монолітну безшовну мембрану без стиків і примикань на поверхнях будь-якої геометричної форми та конфігурації, в тому числі і на вертикальних (вона не «стікає» з них навіть в жарку погоду).
Покриття стійке до впливу УФ-випромінювання, високих і низьких температур. Вже є успішний практичний досвід його застосування в Якутії, де взимку морози доходять до  -60 ° С. Однак при транспортуванні та зберіганні не допускається охолодження продукту нижче 5 ° C.
В процесі експлуатації об'єкта не виникає ефект старіння бітуму, оскільки спеціальний полімер у складі мастики перешкоджає випаровуванню ефірних масел. Завдяки цьому термін служби покрівлі складає не менше 20 років.
Покрівельне покриття з «рідкої гуми» відрізняється приголомшливою еластичністю (коефіцієнт граничного подовження більше 1000%) і, одночасно, високою межею міцності. Це запобігає можливості катодного відшарування від поверхні внаслідок несприятливого впливу циклічних змін температури, тиску води, вібрації і різких ударів. У затверділому стані гумова мембранна система не стає крихкою і ламкою; з віком вона стає твердішою, але зберігає еластичність і тому не кришиться і не лущиться.
Покриття з «рідкої гуми» не вимагає спеціального обслуговування, його можна легко відремонтувати і відновити. По даху можна навіть ходити. Матеріал пожежобезпечний і стійкий до широкого спектру хімічних продуктів, завдяки чому він чудово підходить для застосування на промислових об'єктах. Стандартний колір «рідкої гуми» - чорний. Однак матеріал сумісний з фарбами на водній або кремнійорганічній основі (головне, щоб в їх складі не було хімічних розчинників).
Переваги технології
«Рідка гума» розпорошується за допомогою спеціального обладнання і твердне без підігріву, для її монтажу не потрібні пожежонебезпечні пальники або варильні котли. Автоматизований спосіб нанесення забезпечує рівномірну товщину покриття (для покрівлі рекомендується 2 мм) і економічні витрати матеріалу.
В даний час підрядними організаціями застосовується обладнання імпортного  виробництва. Автономний змішуючий і дозуючий пристрій зручний в застосуванні і мобільний (його маса становить 68 кг). Апаратура працює на бензиновому двигуні, завдяки чому не потрібно підведення електрики. Комплектація шлангами до 100 м дозволяє працювати на віддалених площах і в важкодоступних місцях; немає необхідності в підйомі машин на дах.
Матеріал відповідає сучасному рівню вимог техніки безпеки. Завдяки відсутності запаху і токсичних елементів може наноситися без застосування засобів захисту органів дихання навіть у закритих приміщеннях.
До підготовки поверхні перед початком робіт пред'являються мінімальні вимоги. Допускається нанесення на вологу (але не мокру!) поверхню. Все це багаторазово підвищує продуктивність і якість робіт (в день можна виконати близько 2000 кв. М покрівельного покриття).

Рідка Гума. Гідроізоляція покрівлі, фундаменту, водойм

Протягом останніх 10 років на ринку будівельних гідроізоляційних матеріалів України з'явилося безліч нових технологій і матеріалів, що відповідають стандартам якості, безпеки, функціональності, довговічності матеріалів, що скорочують час виробництва робіт.
Нові технологічні гідроізоляційні матеріали поступово впроваджуються проектними організаціями для гідроізоляції конструкцій будівель і споруд, внутрішніх приміщень, інженерних систем, комунікацій.
Великою проблемою в секторі гідроізоляції поверхонь конструкцій є ефективна і довговічна гідроізоляція. Приміром гідроізоляція для фундаменту або покрівлі, гідроізоляція ставка резервуара для питної води актуальна на всіх етапах будівництва.
Особливо важливий пошук потрібних гідроізоляційних матеріалів і технологій, що задовольняють одночасно багатьом вимогам, що гарантують максимальний захист від проникнення вологи з мінімальними витратами і високою якістю виключає помилки; людський фактор, проведення робіт, процес експлуатації в складному українському кліматі, що задовольняють вимоги безпеки навколишнього середовища, людини.
На жаль, велика частина гідроізоляційних матеріалів і технологій, які застосовуються в будівництві, не відповідають на 100% вище перерахованим вимогам, при цьому домінує класичний метод застосування рулонних гідроізоляційних матеріалів.
Переважання рулонних матеріалів на ринку викликане їх уявною споконвічно низькою вартістю, хоча останнім часом кращим варіантом є рідка гума при її ціні + енерговитрати + швидкість нанесення покриття і головне великий термін служби без ремонту. РІДКА ГУМА (liquid rubber) - є прямим конкурентом рулонних гідроізоляційних матеріалів. Рулонний гідроізоляційний матеріал вимагає частого ремонту і відновлення вже після третього року служби. Крім того, поточний ремонт і обслуговування часто залежить від людського фактору, практика доводить численні помилки, допущені при виконанні гідроізоляційних робіт, вже після першого року служби.
На ринку представлено безліч альтернатив рулонним гідроізоляційним матеріалами, наприклад, епоксидні, акрилові або поліуретанові гідроізоляційні матеріали, техніка нанесення яких, гарантує більш довге життя покриття.
Рідка гума (liquid rubber) - це гума на бітумній основі і полімеру. Створена для широкого застосування на будівельних майданчиках від фундаменту до покрівлі, при будівництві мостів, дамб, сховищ, захисних покриттів, гідроізоляція ставків і т.д.
РІДКА ГУМА наноситься холодним методом, за допомогою безповітряного розпилення, що робить можливим нанесення гуми практично на будь-яку поверхню будь-якого ступеня складності та матеріалу.

Система liquid rubber рідка гума формує покриття безшовної гумової мембрани, що володіє хорошою адгезією до бетону, металу і інших численних поверхонь, за винятком ПВХ і подібних матеріалів. Як ніякий інший гідроізоляційний матеріал рідка гума має високий ступінь розтягування і 95% стиснення, абсолютно герметичний, паро-газонепроникний, стійкий до впливу корозії і агресивних речовин, крім нафтопродуктів. РІДКА ГУМА захищає поверхню від дії ультрафіолетових променів, кислотних дощів, біологічних розкладань.
Рідка гума liquid rubber являє собою водну емульсію на основі бітуму і полімеру, без додавання хімічних розчинників і летких органічних речовин, абсолютно нетоксична, безпечна для навколишнього середовища і персоналу що виконує роботи по нанесенню даного гідроізоляційного покриття.
РІДКА ГУМА  - це екологічно чиста гідроізоляція для басейнів, ставків, резервуарів і сховищ зберігання питної води.
Висока екологічна чистота гідроізоляційного матеріалу надає можливість наносити продукт liquid rubber Рідка гума як на зовнішні поверхні, так і в закритих приміщеннях підвал, ванна кімната і т.п., без будь-яких негативних наслідків для здоров'я людини.
Спеціальне обладнання нанесення Рідка гума дозволяє проводити обробку до 1000 м2 за одну зміну, значно мінімізуючи енерговитрати (необхідно 2 максимум 3 людини), а також зводять нанівець ризики, пов'язані з людським фактором і якісне захисне гідроізоляційне покриття важкодоступних поверхонь - кути, примикання і т.д.
Система Рідка Гума (liquid rubber) ефективно застосовується для обробки підстав з бетону, каменю, дерева, металу і комбінованих матеріалів.
РІДКА ГУМА ідеально підходять для захисту фундаментів, де нанесене гідроізоляційне покриття утворює водонепроникну мембрану. Також продукти liquid rubber РІДКА ГУМА - гідроізоляція для покрівлі та ремонту відновлення старих покрівель, будь-якого типу; жорстких, м'яких та у випадках коли застосування традиційних методів ремонту видається неможливим.
Рідка Гума - ідеальна гідроізоляція для ставка, басейнів, колодязів та інших гідроспоруд; завдяки своїм антикорозійним властивостям використовується в якості захисту від дії хімічних і органічних речовин металевих контейнерів, цистерн, трубопроводів, рідка гума широко використовується в кораблебудуванні обробка днища судна від обростань рослинністю і живими організмами та інших металоконструкцій.
Гідроізоляція водойм рідка гума  - це висока якість покриття, без зайвих вигинів, складок, безшовний гумовий килим з рівномірним шаром гідроізоляції нанесений на армуючий шар з геотекстилю високої міцності, що характеризує велику зносостійкість і збільшення терміну служби покриття з рідкої гуми більше 25 років.

Рідка гідроізоляція в підвальних приміщеннях

У сучасних умовах підприємці (особливо представники малого і середнього бізнесу) в пошуках відповідних орендних площ часто зупиняють власний підбір безпосередньо на підвальних кімнатах. Очевидні плюси - як порівняно невисока ставка орендної плати та ймовірність застосування площ для всіляких цілей, найчастіше переважають іміджеві мінуси від розміщення в підвалі.Fundament2
До нещастя, відповідальність сучасних будівельників знаходиться на досить низькому рівні,  якість будов, що вводяться в експлуатацію залишає бажати набагато кращого. Формально дозволені для використання нежитлові і житлові будинки, з I-го дня знайомства з ними "ближче" відкривають велику кількість з самого початку прихованих проблем і труднощів. Практично будь-яке житлове приміщення, побудоване і прийняте в експлуатацію, вимагає серйозного і витратного ремонту. Що вже говорити про підвали, на які звертають у вагу в останню чергу! Не дивно, що підвальні кімнати безлічі деяких старих будівель дадуть величезну фору "сучасним" в плані якості будівництва і ціни обслуговування.
Однак всерйоз найнеприємніше те, що в умовах сучасної вітчизняної дійсності багато орендодавців (а зазвичай і самі орендарі чи власники) економлять на якісному, функціональному ремонті підвальних кімнат, частіше в загальному через звичайну людську жадібність. А адже часто підвальні кімнати застосовують для розміщення в них офісів, магазинів, складів, аптек, перукарень, ресторанів, кафе, а найчастіше і малих виробництв, де обов'язкова хороша гідроізоляція. Уявіть собі яку потенційну загрозу несуть у собі не відремонтовані підвали з малою гідроізоляційної стійкістю.

Обговоримо основні фактори ризику для будинків.

Весняне танення льодів, ґрунтові вологи, ґрунтова вода-всі ці фактори є великою небезпекою. І  удар на себе беруть підвали та підвальні будівлі. Найбільш велика загроза від попадання вологи в підвальні кімнати - небезпека руйнування основи, і значить небезпека використання цілої будівлі. Крім того, вологість і вода сприяє порушенню мікроклімату в усьому будинку, заважають нормальному застосуванню підвальних кімнат (склад, магазин і т.п.). Так само ускладнюється проведення побутових і ремонтних робіт з обслуговування будинків, з причини того, що частіше в загальному технічні комунікації та технічне оснащення знаходяться безпосередньо в підвальних кімнатах. Неминуча хімічна і біогенна корозія елементів конструкцій будинку і техніки. Особливо небезпечна ситуація, коли при підвищеному вмісті пари в повітрі, знижений опір ізоляції кабелю призводить до небезпечних пробоїв, які у власну чергу мають можливість привести до поломки всередині будинку техніки або, що ще гірше аварійних ситуацій. Бурхливий розвиток бактерій і плісняви та грибка у свою чергу, так само не сприяють підтримці санітарно-гігієнічної ситуації на нормальному рівні. Погодьтеся, мало хто зрадіє від того, що в підвалах будівлі розведуться щури або почнуть інтенсивно розмножуватися комарі.
І все це тільки з-за відсутності елементарного – належної гідроізоляції підвалів, фундаментів, інших поверхнею.
Будь-який з наведених прикладів - підстава подумати: а чи варто економити на захисті будівлі, і чи допоможе рідка гідроізоляція? Прочитавши нашу статтю, ми не сумніваємося, що ви приймете правильне рішення: провести гідроізоляцію підвалу або надати слово вологості, воді з усіма витікаючи ми звідси проблемами.

 

Калькулятор ППУ

Замовте безкоштовні зразки наших матеріалів

Якщо у Вас ще залишилися сумніви чи питання - замовте БЕЗКОШТОВНО зразки наших матеріалів ППУ з достаавкою Укрпоштою на вашу адресу