Зверніть увагу!

Наша компанія є ексклюзивним представником провідного європейського виробника компонентів для виготовлення Пінополіуретану: компанії Purinova (Польща), що забезпечує широкий асортимент напилюваних та заливних систем, постійну наявність сировини ППУ на складі та мінімальні ціни, через відсутність імпортерів-посередників.

Всі системи пінополіуретану відповідають європейським нормам екологічності, якості та безпеки, про що свідчать численні сертифікати видані провідними інституціями ЄС та України. Якість Purinova незмінна завдяки застосуванню багаторівневого контролю якості на виробництві та перед постачанням компонентів споживачам. Purinova постачає свою продукцію по всій Європі, в США та країни Азії та Україну. Детальніше про компанію можна дізнатися на сайті:

Детальніше

Корозія - процес руйнування металу, внаслідок взаємодії його з зовнішнім середовищем.
Для попередження даної проблеми проводять антикорозійну обробку металоконструкцій.
Антикорозійний захист дозволяє значно подовжити термін експлуатації конструкцій, а також знизити витрати на подальше відновлення зруйнованого об'єкту. Саме тому у всьому світі антикорозійна обробка давно стала обов'язковою при зведенні промислових об'єктів.
Середовище, в якому метал піддається корозії називається корозійним або агресивним середовищем. Говорячи простою мовою - завдання антикорозійного захисту полягає в тому, щоб ізолювати поверхню металу від руйнуючих факторів навколишнього середовища.

 

Матеріали для антикорозійних робіт мають найчастіше епоксидну або поліуретанову основу, що забезпечує більш надійний захист.
Технологія антикорозійної обробки:
Класична технологія антикорозійного захисту застосовується в більшості випадків:
1. Зачистка поверхні (піскоструна, гідроструйна або механічна) Види зачистки залежать від стану поверхні, зручності та доцільності застосування певного виду зачистки, місцезнаходження об'єкта.
2. Обезпилювання поверхні з наступною ґрунтовкою.
3. Нанесення кольорового полімерного покриття в один - два шари, фарбування металоконструкцій.
4. Нанесення захисного лаку чи шару фінішного покриття.

В процесі робіт враховуються такі чинники, як точка роси, відносна вологість і температура повітря, температура оброблюваної поверхні, абразивність матеріалу та ін.

Наша компанія має великий досвід проведення антикорозійних робіт. Регулярний антикорозійний захист рекомендується проводити на наступних об'єктах:

Металоконструкції  всіх відомих типів і призначень.
Металокаркасні будови.
Мости і шляхопроводи.
Антени, башти, щогли та металічні споруди і механізми (будівельні крани, шахтні механізми, пристрої нафо та газодобування).
Технологічне промислове обладнання.
Труби та трубопроводи.
Морський і залізничний транспорт.
Резервуари для нафтопродуктів і рідин.

Залежно від умов виробництва робіт і виду поверхні спеціалісти нашої компанії запропонують різні технології і матеріали, що дозволяють максимально ефективно і економно провести антикорозійний захист об'єкта. Можливе виконання робіт при негативних температурах.


Атмосферна корозія - одна з найпоширеніших форм корозії металів.

Всесвітньо відомими вченими було доведено, що 80% виробів з металу, піддаються корозії в повітрі. Тому атмосферна корозія є найпоширенішою, серед інших видів корозії. Існують кілька основних факторів, які впливають на розвиток корозії в атмосфері. Але найголовнішою причиною залишається ступінь зволоження всій поверхні металевої конструкції. Існує всього три види атмосферної корозії: мокра, волога і суха.

Коли на поверхні металу існує водяна плівка (товщина якої не досягає 1 мм), то її називають мокрою атмосферної корозією. Виникнути такий тип корозії може тільки при 100% вологості повітря або ж у період безпосереднього попадання води на металевий предмет (сніг, дощ, туман або чищення за допомогою миючих засобів). Щоб відмінно розгледіти даний вид корозії, потрібно всього лише помістити металевий предмет у велику кількість будь-якої води.

У випадку, якщо при 100% відносній вологості повітря виникає капілярної, адсорбційна або хімічна конденсація, може відбутися волога корозія металу і виробів з нього. Розмір, що утворюється плівки з води дорівнює 10-1000 нм, тому її неможливо помітити неозброєним оком.

  Сухою атмосферною корозією називають появу надтонкої адсорбенової плівки, яку не можна розгледіти. Так як вона являє собою всього лише пару шарів молекул, в загальному розмірі рівних 1-10 нм. В результаті цього, така корозія відбувається значно повільніше, ніж інші.

Щоб збільшити швидкість гниття металу, потрібно лише збільшити товщину водяної плівки, яка в процесі переходу від хімічного впливу до електрохімічного, швидко перетворює металоконструкцію в непридатний стан.

 Щоб упевнитися в зроблених нами висновках, слід провести невеликий експеримент: Штучно створити всі умови виникнення водяного шару, починаючи з останнього, на будь-якому металевому предметі.
Також існує декілька умов зменшення часу на виникнення всіляких корозійних дір, за допомогою атмосферної корозії.
  Самою головною причиною є збільшення відносної вологості повітря навколо металевого предмета. У цьому випадку буде потрібно всього лише досягнення певної величини відносної вологості повітря, при якій на металевій поверхні з'являється міцна товста плівка з крапельок води.

Особливо сильно вплине на швидкість атмосферної корозії, наявність у повітрі сірчаної кислоти. Більшою мірою вона впливає на так звані нестійкі метали такі як: цинк, нікель, залізо та ін.

  Не меншу шкоду чинять домішки, що містяться в атмосфері 802, Н28, NH3, HCL і багато інших з'єднань. Вони здатні збільшити в кілька разів електропровідність і гігроскопічність корозії. Найнебезпечнішим, серед них є діоксид сірки. Тому вважається, що в екологічно чистих ділянках землі, металеві вироби найменше піддаються корозії.

Шкідливі домішки (дрібні частинки пилу, вугілля, хімікатів та ін.), Що літають в повітрі, лише тільки допомагають прискорити процес атмосферної корозії.

  Зауважимо, що на швидкість атмосферної корозії надає також великий вплив, географічне місце розташування металоконструкції. До найбільшого корозійного впливу схильні вироби з металу, що знаходяться в зоні з величезною відносною вологістю і великим випаданням опадів. Найкращою географічною зоною для розміщення металів є пустеля. Тільки тут, всі металеві конструкції залишаються неушкодженими, протягом досить тривалого часу.

  Для того, щоб призупинити процес корозії металу, потрібно лише всього-на-всього підвищити температуру навколо предмета. У цьому випадку всі надлишки води випаровуються.

Однією з головних особливостей протікання атмосферної корозії є можливість доступу достатньої кількості кисню до поверхні металу. Це можливо в результаті конвекції електроліту.
  Існує безліч способів захисту від атмосферної корозії. Найпоширенішими є: нанесення неметалічних покриттів, зниження вологості повітря, використання парофазних інгібіторів і додавання різних сплавів. Серед них, фахівці з даного питання, виділяють самий не дорогий, але досить ефективний спосіб: покриття всіх металевих поверхонь лакофарбовими виробами. Даний спосіб дозволить збільшити в кілька разів, термін служби виробів з будь-якого металу.

Калькулятор ППУ

Замовте безкоштовні зразки наших матеріалів

Якщо у Вас ще залишилися сумніви чи питання - замовте БЕЗКОШТОВНО зразки наших матеріалів ППУ з достаавкою Укрпоштою на вашу адресу