Зверніть увагу!

Наша компанія є ексклюзивним представником провідного європейського виробника компонентів для виготовлення Пінополіуретану: компанії Purinova (Польща), що забезпечує широкий асортимент напилюваних та заливних систем, постійну наявність сировини ППУ на складі та мінімальні ціни, через відсутність імпортерів-посередників.

Всі системи пінополіуретану відповідають європейським нормам екологічності, якості та безпеки, про що свідчать численні сертифікати видані провідними інституціями ЄС та України. Якість Purinova незмінна завдяки застосуванню багаторівневого контролю якості на виробництві та перед постачанням компонентів споживачам. Purinova постачає свою продукцію по всій Європі, в США та країни Азії та Україну. Детальніше про компанію можна дізнатися на сайті:

Детальніше

Антикорозійна обробка та антикорозійний захист.

Для будь-яких металоконструкцій (трубопроводів, інженерно-технічних і промислових об'єктів) антикорозійний захист - найбільш ефективний метод забезпечення безпеки і тривалого часу роботи конструкцій та споруд, а також ефективний спосіб забезпечення правильного функціонування цих об'єктів.

Корозія - ворог номер один усіх металевих конструкцій. Це природний процес, причинами якого є контакт матеріалу з певними речовинами з навколишнього середовища. Запобігти або уповільнити корозійні процеси можна за допомогою антикорозійного захисту. Впливу цього процесу, також піддається багато інших матеріалів, наприклад, бетон та інші неметали, які мають різний рівень хімічної стійкості. Значно збільшити термін служби інженерних будівель і помітно знизити витрати на ремонт здатна антикорозійна обробка металоконструкцій. При закладці фундаменту антикорозійній обробці приділяють особливу увагу і її виділяють в окремий технологічний процес.

 

Вибір матеріалу для антикорозійної обробки.

Вибираючи матеріал для антикорозійної обробки, враховується досить багато факторів. Серед них і умови, в яких працює обладнання, його стан, надійність, і міцність об'єкта. Від цього залежить термін служби матеріалів, спосіб їх нанесення на поверхню. Ось ряд властивостей, якими має володіти антикорозійне покриття:
     * Високий ступінь взаємодії з поверхнею
     * Хімічна стійкість.
     * Термостійкість.
     * Стійкість до факторів навколишнього середовища.
     * Стійкість до механічного впливу.

Лакофарбові антикорозійні матеріали мають ряд хороших властивостей: простота в нанесенні, низька ціна, варіанти вибору кольору, можливість обробляти складні об'єкти і конструкції з великими габаритами.

Хорошими показниками стійкістю до води, кислот та лугів володіють сучасні полімерні покриття, - це і поліуретанові мастики, і епоксидні покриття, і звичайно полімочевина.

За умовами експлуатації антикорозійні покриття умовно діляться на наступні типи:

     Атмосферостійкі - для відкритих майданчиків з найрізноманітнішими кліматичними умовами.
     Обмежено атмосферостійкі - для холодних приміщень або майданчиків під навісом.
     Консерваційні - для тимчасового захисту при транспортуванні або зберіганні
     Водостійкі - для експлуатації в морській або прісній воді, її випарах.
     Спеціальні - для використання в умовах опромінень, відкритого полум'я або глибокого холоду.
     Маслобензостійкі - для роботи з нафтопродуктами: гасом, мастилами, оліями, або бензином
     Хімічно стійкі - для роботи в середовищі зі всілякими хімічними реагентами як агресивні пари, розчини кислот або кислих солей, розчини основних солей або лугів.
     Термостійкі - для роботи в температурному режимі понад 60 градусів.
     Електроізолюючі - для роботи в електричних мережах, де можливі електричні розряди, струм.

                                                 Очищення оброблюваної металоконструкції.

Перед будь-якою антикорозійною обробкою поверхні, її обов'язково очищають. Гарантія високоякісної антикорозійного захисту - це правильна підготовка, в яку входить чистка іржі, що вже утворилася і фосфатування.

Види очищення залежать від декількох факторів: поточний стан об'єкта, зручність і необхідність застосування певного типу очищення:

  • Механічний (очищення сталевою щіткою) - найбільш простий метод очищення. Може бути як ручний, так і механізований. Відрізняється дешевизною.
  • Піскоструйне або дробеструйне чищення - підходить для різних матеріалів, якісно чистить від іржі, нагару, окалин, нафтопродуктів, будь-яких інших лакофарбових покриттів.
  • Хімічний і термічний - складні, тривалі, і дорогі способи, що застосовуються вкрай рідко.

Силікатні емалі - захист металів від корозії

Метал є основним матеріалом технічної інфраструктури сучасної виробничої цивілізації, а також матеріальною основою сучасної промисловості. Захист металів від окислювальних процесів і, відповідно, зносу і руйнування, є старою і постійною проблемою промисловості та комунального господарства. Історично відомі багато способи захисту металу від дії зовнішнього середовища, одним з яких є нанесення на метал емалей, в тому числі і силікатних емалей.
Емаль є скло-образним сплавом, що містить ряд компонентів, що входять до складу скла. Призначення емалі - захистити метал від корозії, утворення окалини при нагріванні, а також руйнації різними рідинами. Наприклад, сталеві труби ППУ, застосовувані в системах теплових мереж, прослужать значно довше при попередній ізоляції сталевого трубопроводу емаллю. Слід розрізняти властивості емалей (фрити) і властивості емалевого покриття (емалі у поєднанні з металом). Властивості емалевого покриття відрізняються від відповідних властивостей вихідної емалі, так як остання зазнає помітні зміни в процес випалу. Крім того, на деякі властивості емалевого покриття впливають і інші фактори. Наприклад, механічна міцність і термічна стійкість емалевого покриття залежать не тільки від відповідних властивостей емалі, але і значною мірою пов'язані з величиною напружень, що виникають в шарі емалі, нанесеної на метал. Грає роль також товщина шару емалі і метал. Зносостійкість емалевих покриттів знаходиться в тісному зв'язку з їх твердістю.
У емальованих виробах вдало поєднуються, механічна міцність металу з хімічною стійкістю скла і його декоративними якостями - блиском, заглушеністью і забарвленням.
У Росії емальовані труби і з'єднувальні деталі виготовляються з двостороннім зовнішнім і внутрішнім сілікатно-емалевим покриттям. Дана трубопровідна продукція виготовляється на заводах-виробниках відповідно до вимог ГОСТ Р 51164-98, СНиП 2.05.06-85, СНиП Ш-42-80, ВСН 088-88, РД 39-132-94 «Правил з експлуатації, ревізії, ремонту та відбракування нафтопромислових трубопроводів », а також РД 53-34.0-20.158-2003« Типової інструкції з захисту трубопроводів теплових мереж від зовнішньої корозії »і ТУ вітчизняних заводів-виготовлювачів трубної емальованому продукції.
Актуальним є використання труб з сілікатно-емалевимі покриттями в умовах корозійної активності, тиску, високої в'язкості і абразивного тиску системи трубопроводів. Проведені дослідження показали, що застосування сталевих емальованих труб нафтового сортаменту продемонструвало свою високу ефективність і надійність. Сьогодні частина виробників застосовує комбіновану антикорозійну ізоляцію емалями і теплоізоляцію пінополіуретаном в системі попередньоізольованих труб ППУ для теплопроводів системи ЖКГ. Як правило, емаль наносять на вироби у вигляді двох різних за складом шарів. Від, першого шару, званого ґрунтового емаллю, або просто - ґрунтом, в основному не потрібно інших властивостей, крім найбільшої міцності зчеплення з металом. Після випалу ґрунтового покриття наносять другий шар - покривну емаль, що володіє відповідними експлуатаційними властивостями і декоративним виглядом. Покривну емаль іноді наносять і обпалюють на виробах двічі.
Пріоритетним у використанні труб з емальованим покриттям є сфера нафтохімії, транспортування газу і нафти, а також сфера теплопроводів системи комунального господарства. Емалеві покриття знайшли своє місце в ніші антикорозійних покриттів завдяки дешевизні матеріалів, необхідних для виготовлення емальованих виробів (чорний метал і скло), швидкості та економічності процесу емалювання, високим експлуатаційним і декоративним якостям емальованого металу.

Калькулятор ППУ

Замовте безкоштовні зразки наших матеріалів

Якщо у Вас ще залишилися сумніви чи питання - замовте БЕЗКОШТОВНО зразки наших матеріалів ППУ з достаавкою Укрпоштою на вашу адресу