Зверніть увагу!

Наша компанія є ексклюзивним представником провідного європейського виробника компонентів для виготовлення Пінополіуретану: компанії Purinova (Польща), що забезпечує широкий асортимент напилюваних та заливних систем, постійну наявність сировини ППУ на складі та мінімальні ціни, через відсутність імпортерів-посередників.

Всі системи пінополіуретану відповідають європейським нормам екологічності, якості та безпеки, про що свідчать численні сертифікати видані провідними інституціями ЄС та України. Якість Purinova незмінна завдяки застосуванню багаторівневого контролю якості на виробництві та перед постачанням компонентів споживачам. Purinova постачає свою продукцію по всій Європі, в США та країни Азії та Україну. Детальніше про компанію можна дізнатися на сайті:

Детальніше

Металеві конструкції, застосовувані при будівництві, повинні бути надійно захищені від впливу навколишнього середовища, в першу чергу, від корозії.

Руйнування незахищеного металу

Корозія металу є фізико-хімічною реакцією матеріалу з довкіллям, під впливом якої властивості металу змінюються. Даний процес і призводить до пошкодження металу або корозії. Корозія металу призводить не тільки до безповоротних втрат, а й до передчасного виходу з ладу дорогих і відповідальних виробів і споруд, до порушення технологічних процесів і простоїв обладнання.
Саме тому одне з найважливіших місць у будівництві займає захист металу від корозії.
Як захистити метал від корозії?
Для захисту металевих конструкцій в будівництві традиційно проводять фарбування поверхні емалями і фарбами, полімерними мастиками, безшовними гідроізоляційними комплексами, полімочевиною. Щоб надійно захистити метал від корозії наші фахівці пропонують тільки прогресивні технології та матеріали.

Зачистка поверхні металу. Поверхня металу обробляється абразивоструйними апаратами високого тиску (піскоструй, водоструй), проводиться очищення від бруду, іржі, залишків емалей і фарб, ізоляції. Якість очищення дозволяє видаляти залишки фарби разом з поверхневим шаром зруйнованого металу так, що навіть при 6-ти кратному збільшенні на обробленій поверхні не спостерігається слідів корозії.
В якості захисних покриттів ми пропонуємо своїм клієнтам найновіші розробки в галузі антикорозійного захисту – полімерні та полімочевинні покриття.

 

Застосовуючи в якості захисного шару поліуретанові, полімочевинні покриття або покриття на основі епоксидних смол, антикорозійна обробка дає можливість багаторазово підвищити ефективність комплексу заходів, щодо захисту металу та металоконструкцій за рахунок високої стійкості до стирання, агресивних середовищ та економії за рахунок більш тривалого терміну між необхідними плановими ремонтами.


Проведення комплексу робіт з антикорозійного захисту металу ємностей для нафтопродуктів.

Ємності нафтопродуктів після комплексу заходів з антикорозійного захисту

Наше підприємство пропонує послуги з:

антикорозійного захисту внутрішніх і зовнішніх поверхонь металевих ємностей для зберігання нафти і нафтопродуктів;

антикорозійного захисту внутрішніх і зовнішніх поверхонь резервуарів для зберігання і перевезення питної та технічної води;

антикорозійного захисту внутрішніх поверхонь ємностей для зберігання кислот і лугів;

антикорозійного захисту газових резервуарів і бензоцистерн для автозаправок;

антикорозійного захисту внутрішніх поверхонь насосів схильних до ерозійно-корозійного зносу;

антикорозійного захисту внутрішніх і зовнішніх поверхонь металевих сховищ для зберігання сільськогосподарської продукції;

антикорозійну обробку металевих цистерн, водонапірних башт, очисних споруд;

антикорозійний захист металевих конструкцій мостів, естакад, паркінгів.

Антикорозійний КОМПЛЕКС №1.
Антикорозійний комплекс №1 призначений для нейтралізації іржі на залізній поверхні, що вже зазнала корозії.
З поверхні заліза механічним способом (металевою щіткою, наждаковим папером, абразивним кругом) видаляються залишки старої фарби і пластові відшарування іржі товщиною більше 50 мкм. За 60-90 хвилин до використання в антикорозійний комплекс вводиться порошок жовтої або червоної кров'яної солі. Отриманий склад ретельно перемішується до отримання однорідної маси білого кольору. Склад зберігає свої властивості протягом 48 годин.
На іржаве залізо склад наноситься агрегатами безповітряного розпилення. Відразу після нанесення починається хімічний процес перетворення іржі. Цей процес супроводжується виділенням бульбашок: поверхня іржі як би "закипає". Приблизно через 60-90 хвилин виділення бульбашок припиняється і на поверхні заліза замість іржі утворюється нерозчинна фосфатна плівка блакитного кольору - так звана "берлінська лазур".

В результаті такої хімічної обробки з поверхні металу забираються всі центри корозії будь-якої глибини - "зародки" утворення майбутньої іржі. На обробленій антикорозійним комплексом №1 залізної поверхні процес корозії повністю припиняється. Фосфатна плівка сама по собі здатна захистити залізо від корозії на строк до трьох місяців.
Для захисту заліза і фосфатної плівки від впливу зовнішнього середовища на них спеціальними рідкими матеріалами накладається комплексне багатошарове покриття. В якості шару грунтовки може бути використана "Система холодного цинкування".
Особливість полягає в тому, що перед нанесенням грунтів і спеціальних емалей на фосфатну плівку з її поверхні немає необхідності видаляти прореаговані залишки антикорозійного комплексу. Для того щоб фарбувати "берлінську лазур" звичайними грунтами та емалями залишки комплексу необхідно повністю нейтралізувати або змити, оскільки він порушує структуру звичайних фарб ("з'їдає" їх). Зробити це без заводських умов практично неможливо. А для спеціальних лакофарбових матеріалів комплекс виступає в якості затверджувача і прискорює процес полімеризації. Тому Антикорозійний комплекс №1 спільно з спеціальними матеріалами застосуються для захисту заліза від іржі в будь-яких умовах без використання складного обладнання.
Переваги хімічного усунення корозії з поверхні заліза перед механічними методами (піскоструйною обробкою):
1. Менша трудомісткість - значне зниження вартості.
2. Відсутність потреби в складному обладнанні.
3. Можливість проведення обробки в місцях, недоступних для механічного устаткування (наприклад, на висотних об'єктах).
4. Гарантоване повне усунення ядер корозії будь-якої глибини, чого неможливо домогтися за допомогою піскоструминної обробки. Фосфатна плівка забезпечує додатковий захист заліза від корозії.

АНТИКОРОЗІЙНИЙ КОМПЛЕКС №2.
Антикорозійний комплекс № 2 призначений для нейтралізації іржі на залізній поверхні, що вже зазнала корозії і для посилення антикорозійного захисту цієї поверхні: при нанесенні комплексу одночасно відбувається усунення іржі та цинкування заліза.
З поверхні заліза механічним способом (металевою щіткою, наждаковим папером, абразивним кругом) видаляються залишки старої фарби і пластові відшарування іржі товщиною більше 50 мкм. Комплекс ретельно перемішується до отримання однорідної маси білого кольору. Склад зберігає свої властивості протягом 48 годин.
На іржаве залізо склад наноситься агрегатами безповітряного розпилення. Відразу після нанесення починається хімічний процес перетворення іржі. Після нанесення антикорозійного комплексу №2 на поверхню його необхідно витримати протягом 2-3 діб (оптимально - 4-5 діб) до досягнення рН не менше 5. За цей період на поверхні заліза замість іржі утворюється нерозчинна фосфатна плівка (монофосфат цинку) - антикорозійне покриття більш стійке, ніж "берлінський лазур". (Аналогічним чином на автозаводах здійснюють цинкування автомобільних кузовів з метою їх антикорозійного захисту.) У результаті такої хімічної обробки з поверхні металу повністю забираються всі центри корозії будь-якої глибини і процес корозії припиняється.
Монофосфат цинку являє собою нерозчинну сіль, яка "на вічно" прикріплена до металу. В результаті хімічної реакції відбувається зшивання заліза з цинком і утворюється комплекс, який складається з поверхневого шару заліза, цинку і фосфорного містка між ними. До тих пір, поки не буде окислено весь цинк, що міститься на поверхні покриття, залізо буде надійно захищене від корозії. Хімічний спосіб цинкування по міцності кріплення цинку до поверхні заліза не поступається гальванічному методу, здійснюваному тільки в заводських умовах, де розплавлений цинк наноситься на залізо в печах при t = 300-400 ° С. Хімічний спосіб цинкування має такі переваги перед гальванічним методом:
1. Простота і менша трудомісткість технології нанесення захисного цинкового покриття. Для нанесення покриття не потрібно спеціальне обладнання.
2. Можливість антикорозійного захисту металоконструкцій будь-яких розмірів, як в заводських так і в польових умовах.
3. Екологічно чистий процес нанесення покриття: немає необхідності проводити роботи в гарячому цеху.
Для захисту заліза і монофосфату цинку від впливу агресивного зовнішнього середовища на них спеціальними матеріалами накладається комплексне багатошарове покриття. Для ще більшого посилення антикорозійних властивостей покриття в якості шару грунтовки може бути використана "Система холодного цинкування". Так само як і в попередньому випадку спеціальні лакофарбові матеріали можуть наноситися прямо на залишки комплексу,  що прореагував, який виступає в якості затверджувача і прискорює процес полімеризації. Звичайні фарби для нанесення на монофосфат цинку непридатні, оскільки комплекс порушує їх структуру. Метод хімічного цинкування володіє такими ж перевагами перед механічним методом усунення іржі (піскоструминної обробки) як і Антикорозійний комплекс №1.

Антикорозійний захист всіх металевих чи бетонних конструкцій, що з часом піддаються корозії, економічно вигідніший у кілька десятків раз, від будівництва чи виробництва нових:

- резервуарів і цистерн;

- напірних башт;

- мостів, естакад несучих конструкцій доріг і залізничного полотна;

- підземних гаражів і паркінгів;

- вишок, кранів, стовпів, металевих конструкцій зовнішньої реклами;

- терміналів для зберігання рідких і сипучих продуктів;

ітд скрізь де вода і атмосфера руйнує вашу власність.

Калькулятор ППУ

Замовте безкоштовні зразки наших матеріалів

Якщо у Вас ще залишилися сумніви чи питання - замовте БЕЗКОШТОВНО зразки наших матеріалів ППУ з достаавкою Укрпоштою на вашу адресу